pondělí 26. listopadu 2007

k*koti. volume 7

Diky mimoradne koncentraci v diskusi na novinkach.cz mimoradny post:

windowsy jsou hrozný. nedokážou si ani samy rozšířit paměť na obrázky. problémy s výkonem už několik měsíců po kompletní přeinstalaci. občas totální selhání při startu. posledně zas padal systém při přenášení obyčejné muziky infraportem do mobilu-nikdo nevěděl proč. Moc se těším, až někdo v mém okolí mi nainstaluje linux a vysvětlí mi základy ovládání.

Srovnani linux x windows. Priklad: HP PSC 1310. Windows=instalacni CD zabere na disku neuveritelnych 500+MB, instalace zhruba 20 minut, nutne dva restarty a nainstaluje se nejaka updatovaci kravina, atp. Linux=autodetekce po pripojeni, pul minuty chroustani disku = a voila, vse funguje k naproste spokojenosti. Co vy na to, windowsaci? Hlavne, ze jsou Win taaaaak dokonale.. ;)

Mě se to taky zdálo jako kravina. Lidem totiž konečně začíná docházet, co je Microsoft zač. Hlavně po příchodu Visty. Sám používam XP na hry, ale Vistu bych nechtěl ani zadarmo.


tyhle sra.čky jsou zaplacený majkrošrotem, že se novinky.cz vůbec sníží něco takovýho publikovat. pravda je taková že dneska prakticky s každým prodaným počítačem se MUSÍ prodat i licence na woknousítko. to se to pak žvaní o oblibě! ale o tom, že spousta lidí si koupí sčot a hned ho doma předělá na linux, o tom si veřejnou informovanost majkrošroti už nezaplatěj. nejsem fanatk, ať si každej provozuje co mu vyhovuje, ale taky ať se nelže!

Linux by byl na desktop dobrej, uz kvuli stabilite a bezpecnosti, bohuzel se na nej nedelaj softy. Oproti widlim ma tu skvelou vlastnost, ze pokud se blokne naka aplikace, system jede dal spolu s ostatnima aplikacema, zatimco widle s sebou strhnou vsecko a hura do cerny diry s celou neulozenou praci.

to je zajimavy, muj tata pouziva pocitac s ubuntu pres 2 roky, nevi, co je linux nebo windows, ale hlavne za nim nemusim kazdou chvili litat, ze mu neco nefunguje

Vsimni si ze se Windows casem hodně spomalí. :)

Priteli neuveris mi jaky to byl balzam na nervy nemuset se uz zaobirat hlaskama ve stylu "program provedl nepovolenou operaci a bude ukoncem" zrovna ve chvili kdy skutecne potrebujes neco delat, ale pocitac zkratka odmita spolupracovat - od te doby uz mam nervy naprosto v klidu :)

No až vyjde Vista service pack 10, tak nevim, nevim... :-)

Microsoft nejsou zlodeji (jak v kterych pripadech teda), ale dobri obchodnici, nicmene bohuzel nic vic. DOS byl odkoupenej, WinNT ma vopajcly jadro z VMS, v cemz poprvy v historii MS udelali pouzitelny sitovy OS. A Vista je jenom marketingovej tah, nic vic... Pokud to ma bejt system, kterej nema konkurenci, proc reklama na nej musi viset na kazdy zastavce?

zkuste si vyhledat historii(tu ms nepřekroucenou) microsoftu a přečíst si o těch jejich takzvaných inovacích, které po léta bastlili dohromady vykrádáním, kopírováním a kupováním technologií až z toho ubastlili wisty.

ubuntu je pekny, ale taky ma pekny navod, ve kterem se dozvis, ze xka muzes nastavit i pres "dpkg-recondigure xorg-server" a nemusis lezt do xorg.conf

Neprošel ten graf cenzurou Microshitu? Linux má určitě víc, než 0%.

Jestli ono to nebude tak trochu tím, že na každém druhém PC jsou ty šílené Visty nainstalované z obchodu.

Tohle je ale blabol. Pokud to nevite, tak desktop je pro Linux posledni meta kterou nedobyl. Vsude jinde, pokud vylozene nedominuje, je zastoupen minimalne vyznamnym podilem.

problem je v tom, ze to co umeli xp-cka na zacatku uz davno umeli linuxi. MS proste vykrada napady od jinych, viz aero vs beryl.

jo přesně tak to se může aspoň normálně sosat a nikdo se kvůli tomu nemusí bát nějakýho postiženýho billa. A je to navíc aspoň funkční, což se o billovo šrotu říct moc nedá. A lidi za to platí takový mega prachy. A ti, kteří mají wokna pirátský, tak sou na tom ještě hůř. A asi nejvíc s mozkem. Jasný že dx10 je paráda ale zatim to nehoří až budou třeba plně funkční vienny nebo až budou visty zašitý tak jako xp, tak má cenu kupovat drahej hardware

Heh, bodejť, kdoby za tu šitůvku taky platil...

Notebook s Vistou je katastrofa. Mám to odzkoušený. Baterie mi s Vistou vydžela hodinu a čtyřicet minut, s XP se běžně dostanu na čas kolem 3 hodin, a s Linuxem ještě tak o dvacet minut víc. A to počítám asi tak při stejné zátěži (psaní textů, jednoduché programování, prohlížení webu).

LINUX FOREVER!

Není nad to mít Intel Macintosh a v MacOSX si pustit nějakou trapnou Windows aplikaci, když už je nutnost.

Stejně je Win lepší, i když je to shit...

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

Anonymní řekl(a)...

Jak servisní balíček??? To jako dali na trh e-kri-pla, když to musejí neustále opravovat? Doufám, že se nedožiju doby, kdy takhle budou fungovat auta...

Anonymní řekl(a)...

no lol, dobre davno som sa tak dobre nezasmial!
na net je fakt dovolene ist kazdemu, aj hodne postihnutemu jedincovi ... no a hlaska- linux forever ... :))
lepsie ako prvy april :)
to je teda sila .... hehe

Anonymní řekl(a)...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Estabilizador e Nobreak, I hope you enjoy. The address is http://estabilizador-e-nobreak.blogspot.com. A hug.

Anonymní řekl(a)...

Je vidno ze si len hlupa nevzdelena ovca...Nepoznas zlociny Microsoftu (nazyvane marketingovymi tahmi).
Je zlom ze na strednych skolach sa dodnes uci na informatike len surfovat po internete , office a hole zaklady html.

Microsoft neprinasa ziadny pokrok, ziadnu inovaciu, kradne a zliepa kadeco mozne, podvadza a klame svojich zakaznikov.
Jedinym tupcom ste tu VY. Nemate ani potuchy o com Linux a OSS je.
To ze Linux ma mizerny podiel na trhu s desktopmi je vina vyvojarov hier kedze drtiva vacsina ludi ma PC na hry...

Neviem si predstavit ze by som svoje data, pracu zveril niecomu takemu ako je Windows OS.
Uzavrety hlupy system ako vacsina 90% jeho pouzivatelov, odmietajuc naucit sa nieco nove pripadne pochopit hlbsim veciam...

Anonymní řekl(a)...

za 8 let budou win mozna tam, kde byl mac pred 5ti lety
a i to je prilis optimisticke tvrzeni

Anonymní řekl(a)...

http://smokefreearizona.us/female-enhancement/472.html bio life vitamin direct vitamin sales flintstone vitamins complete treat liquid multi vitamin mineral [url=http://smokefreearizona.us/herbals/284.html]dangers of low vitamin d[/url] http://smokefreearizona.us/anti-depressantanti-anxiety/effects-of-vitamin-b-12.html effects of vitamin b-12 septilin statistics affordable vitamins mall are acai berries blueberries [url=http://smokefreearizona.us/male-enhancement/122.html]alzheimer vitamin c vitamin e[/url] http://smokefreearizona.us/hypnotherapy/antivert-and-darvocet.html antivert and darvocet topamax without a prescription calcium and vitamins for thyroid health liquid b complex vitamin [url=http://smokefreearizona.us/erectile-dysfunction/142.html]echinacea review[/url] http://smokefreearizona.us/patches-new/15.html acai berry good for arithmic exelon insider trading b vitamin food sources vitamin for heat flashes [url=http://smokefreearizona.us/general-health/63.html]cats claw echinacea herb[/url] http://smokefreearizona.us/male-enhancement/449.html buy k vitamin vitamin c in an orange brahmi recommended dosage lamictal dose increase [url=http://smokefreearizona.us/female-enhancement/consumer-lab-vitamins.html]consumer lab vitamins[/url] http://smokefreearizona.us/general-health/475.html amino acid with vitamin products vitamin a deficiancy acai 3000 can synthroid cause a face rash [url=http://smokefreearizona.us/female-enhancement/consumer-lab-vitamins.html]consumer lab vitamins[/url] http://smokefreearizona.us/erectile-dysfunction/enriched-bread-and-bcomplex-vitamins.html enriched bread and bcomplex vitamins vitamin c ester dmae combivent boehringer foods that have vitamin d [url=http://smokefreearizona.us/anti-depressantanti-anxiety/jHidCXil.html]acai berry really work[/url] http://smokefreearizona.us/anti-depressantanti-anxiety/141.html combivent inh 200 acid folic good source donepezil aricept kid vitamins [url=http://smokefreearizona.us/female-enhancement/464.html]canadian wholesale vitamins[/url] http://smokefreearizona.us/anti-depressantanti-anxiety/422.html daily value vitamin k2 vitamins that help me focus a zipursky vitamin k deficiency control of vitamin [url=http://smokefreearizona.us/anti-depressantanti-anxiety/cytoxan-multiple-sclerosis.html]cytoxan multiple sclerosis[/url] http://smokefreearizona.us/patches-new/87.html creatine vitamin c vitamins leland north carolina do hair vitamins really help vitamin stores in nj [url=http://smokefreearizona.us/herbals/287.html]endogenous vitamin a in children[/url]

Anonymní řekl(a)...

Amiable dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Gratefulness you on your information.